Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hibák, amelyeket a szemünk ellen elkövethetünk
  2023-12-19 21:00:02, kedd
 
  Hibák, amelyeket a szemünk ellen elkövethetünk : dohányzás, szemdörzsölés, nem hordunk napszemüveget nyáron

A szem a lélek tükre - tartja a mondás. Ez valóban így van. Csak akkor gondolunk egy-egy szervünkre, amikor gond vannak annak egészségével, márpedig a szemünk egészségét sok minden ronthatja. Mutatjuk is, hogy milyen hibákat követhetünk el a szemünk ellen és mit tegyünk, hogy jó egészségnek örvendjen.

Érdemes minden évben felkeresni a szemorvost, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden rendben van a szemünkkel. 40 éves kor fölött évenkénti szemvizsgálat javasolt még akkor is, ha minden rendben van. A szemész szakorvos olyan súlyos szemproblémákat is ki tud szűrni, mint a diabétesz okozta szembetegségek, a glaukóma és a makuladegeneráció.

Az is probléma lehet, ha figyelmen kívül hagyjuk a szemirritációt. Ha duzzadt, véreres a szemünk és viszket, akkor ezek az allergia tünetei is lehetnek, de fertőzés miatt is kialakulhatnak ilyen tünetek. A kezeletlen fertőzés azonban károsítja a szemet.

Ha bármilyen szemsérülést szenvedtünk, azonnal keressünk fel egy szemész szakorvost. Ha azt gondoljuk, hogy nem keletkezett kár a szemünkben, még nem biztos, hogy ez így is van.

A napszemüveg védelmet jelent az UV-sugarakkal szemben. Ha rendszeresen és erős napsugárzás éri a szemünket, nagyobb az esély a szürkehályog és a makuladegeneráció kialakulására. Mindenképpen olyan napszemüveget válasszunk, amelyet szaküzletben tudunk megvásárolni, mert az olcsó nap elleni szemvédők mit sem érnek a káros hatású UVA- és UVB-sugarakkal szemben.

A szemdörzsölés is károsíthatja a szemünket, hiszen ez nemcsak irritálja a szemet, de a benne lévő ereket is károsíthatja. A kezünk ugyanis tele van szabad szemmel nem látható baktériumokkal, amelyek a szembe kerülve különféle betegségeket okozhatnak.

Ha túl sok időt töltünk a számítógép előtt, ez jelentősen megdolgoztatja a szemizmokat. A szemet is fáradttá teszi és még fejfájást is okozhat.

A kontaktlencse megfelelő ápolása is kulcsfontosságú, hogy a szemünk egészséges maradjon. Semmiképpen se zuhanyozzunk kontaktlencsében, hiszen baktériumok kerülhetnek rá, ami szintén szemfertőzést okozhat.

Este lefekvés előtt mindenképpen mossuk le magunkról a sminket, mivel ez is oka lehet a szemfertőzések kialakulásának.

Mint minden betegség, így a szembetegség is öröklődhet genetikailag. Nagyon fontos, hogy tudjuk meg, hogy a családunkban vannak-e olyan szembetegségek, amelyek örökölhetők. Ha a válasz igen, akkor szintén minden évben érdemes felkeresni egy szemorvost, azaz kulcsfontosságú lehet a szűrővizsgálat.

A dohányzás nemcsak a szívnek, a tüdőnek és sok más szervünknek rossz, de a szem sem tolerálja a dohányfüstöt. A dohányfüst oka lehet a szürkehályog és a makuladegeneráció kialakulásának, illetve a látóidegeket is károsítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: kontaktlencsében, szemproblémákat, kulcsfontosságú, szűrővizsgálat, megdolgoztatja, kialakulhatnak, szemirritációt, szembetegségek, kialakulásának, szemfertőzések, baktériumokkal, napszemüveget, szemfertőzést, szemvizsgálat, kontaktlencse, kialakulására, szemdörzsölés, elkövethetünk, szürkehályog, családunkban, látóidegeket, szemsérülést, rendszeresen, megvásárolni, zuhanyozzunk, dohányfüstöt, mindenképpen, szembetegség, betegségeket, károsíthatja, genetikailag, szaküzletben, egészségével, keletkezett, semmiképpen, örökölhetők, szemünk ellen, lélek tükre, szemünk egészségét, szemész szakorvos, diabétesz okozta, allergia tünetei, kezeletlen fertőzés, szemész szakorvost, napszemüveg védelmet, makuladegeneráció kialakulására, káros hatású, benne lévő, kezünk ugyanis, szembe kerülve, számítógép előtt, kontaktlencse megfelelő,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Nevem  Bounty krémes  Erdőn  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Akarat  Adakozás  Irgalom és ítélet  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Krisztinától  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 21  Png rózsa csokor  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einstein gondolata  Hiányzik  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  A sors  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Makszim Gorkij gondolata  Egy lelki imádság  Png férfi  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  A sors  Fekete István - Akác  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Julian Brass gondolata  Adakozás  Reggel van  Nevem  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tanuld meg ezt a versemet  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Esti kép  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Adakozás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Irgalom és ítélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gonosz démon-álarc  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
szemünk ellen, lélek tükre, szemünk egészségét, szemész szakorvos, diabétesz okozta, allergia tünetei, kezeletlen fertőzés, szemész szakorvost, napszemüveg védelmet, makuladegeneráció kialakulására, káros hatású, benne lévő, kezünk ugyanis, szembe kerülve, számítógép előtt, kontaktlencse megfelelő, szemünk egészséges, szemfertőzések kialakulásának, családunkban vannak-e, válasz igen, dohányzás nemcsak, makuladegeneráció kialakulásának, kontaktlencsében, szemproblémákat, kulcsfontosságú, szűrővizsgálat, megdolgoztatja, kialakulhatnak, szemirritációt, szembetegségek, kialakulásának, szemfertőzések, baktériumokkal, napszemüveget, szemfertőzést, szemvizsgálat, kontaktlencse, kialakulására, szemdörzsölés, elkövethetünk, szürkehályog, családunkban, látóidegeket, szemsérülést, rendszeresen, megvásárolni, zuhanyozzunk, dohányfüstöt, mindenképpen, szembetegség, betegségeket, károsíthatja, genetikailag, szaküzletben, egészségével, keletkezett, semmiképpen, örökölhetők, egészségnek, szenvedtünk, szemizmokat, szervünknek, napszemüveg, baktériumok, követhetünk, napsugárzás, kerülhetnek, szemünkkel, dohányfüst, válasszunk, szakorvost, sugarakkal, felkeresni, okozhatnak, jelentősen, számítógép, öröklődhet, szemorvost, kezeletlen, egészségét, szemünkben, szervünkre, egészséges, bármilyen, keressünk, figyelmen, szakorvos, magunkról, károsítja, különféle, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.